Entitats que generen confiança, entitats d'èxit

El passat 17 de juliol vam tancar la segona ronda de jornades sobre RSO organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social. L'"Escenari 2013: Canviem o ens canvien" ha servit per delimitar el marc teòric d'aquesta assignatura pendent, per aclarir conceptes que sovint porten a equívocs i, sobretot, ha servit per plantar les llavors d'una nova manera d'afrontar la complexitat. Va ser una jornada intensa en la que se'ns proposava tot un repte, canviar la manera de pensar i de solucionar els problemes. L'Enric Madrigal, director d'Entre2Mons, proposava passar del pensament deductiu a l'inductiu per tal de, a partir de moltes petites accions, crear les normes intrínseques que fan moure el nostre món. Partint de la confiança i de la generositat de cadascú de nosaltres podem millorar les relacions humanes que, en realitat són la clau de l'èxit de qualsevol entitat, empresa o administració.

Tot i que podeu consultar les dues presentacions de l'Enric Madrigal a l'slideshare, a continuació teniu la primera part de la jornada.

[video:http://www.slideshare.net/Entre2Mons/escenari2013-2a-jornada width:400 height:260 autoplay:0]

Reflexionàvem a l'Escenari 2013 sobre per què algunes entitats, partint dels mateixos recursos, tenen més èxit que d'altres. La clau, dèiem, és la manera que tenen de pensar, actuar i comunicar. Un pensar, actuar i comunicar basat en el per què de la seva actuació, en les emocions, una manera de fer que arriba a la gent i que es guanya la confiança d'aquells que comparteixen els valors i les creences de l'entitat. Tots els exemples que es van analitzar al llarg de la jornada els trobareu al nostre canal de Youtube. Així com els vídeo-resums de l'exposició de l'Enric Madrigal.

No hi ha dubte de que el Tercer Sector és una realitat complexa que a més es troba en una situació difícil degut a la crisi del país. Per tal de superar els obstacles amb els que ens trobem primer volem analitzar una mica la situació, veure de què és per definició la complexitat i quins recursos tenim per ensortir-nos. El primer vídeo entra en aquest marc teòric, l'Enric Madrigal va acompanyar la presentació amb les imatges de les sorprenents formes que pot prendre una gran bandada d'ocells.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=0umsbWmzKqY width:400 height:260 autoplay:0]

En el segon vídeo entrem a explicar com podem superar la complexitat fent servir el pensament inductiu i ho il·lustra amb les imatges d'un curiós encreuament que, sense semàfors ni senyals, els vehicles aconsegueixen superar sense accidents.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=0Wp2TW8_zIE width:400 height:260 autoplay:0]

L'exposició continua explicant com la confiança és la clau de l'èxit d'algunes organitzacions. Explica i posa exemples d'entitats que han aconseguit transmetre a la gent el "Per què" fan el que fan, pensen, actuen i comuniquen des de l'emoció, des dels seus valors i, per tant, generen confiança. Estableixen lligams forts i sans entre els seus socis, voluntaris, col·laboradors, empreses, etcètera... Trobareu tots els exemples al canal de Youtube d'Entre2Mons i la resta, comentats, al següent vídeo.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Df-YxlmY08g width:400 height:260 autoplay:0]

La segona part de la presentació d'Entre2Mons a l'"Escenari 2013: Canviem o ens canvien?" continua amb reflexions i exemples sobre com aplicar aquesta actitud de confiança i transparència amb els grups d'interés de les entitats.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=rmsTOY_v4dM width:400 height:260 autoplay:0]

Com sempre, us convidem a que compartiu les vostres reflexions i opinions als comentaris, estarem encantats de sentir-vos!

Afegeix un nou comentari