L'Acció Social, eina de construcció de cultura i creixement empresarial.

Aquest és el primer d'una sèrie d'articles que dedicarem a aprofundir en què és l'Acció Social i el què pot aportar a l'empresa. Com afecta a la seva cultura organitzacional i, de retruc, a la seva competitivitat.

Què és? Si ens acostem per primera vegada a l'Acció Social de l'empresa possiblement trobarem definicions de l'estil de: “L'Acció Social és un component constitutiu de la RSC que suposa la dedicació dels recursos humans, tècnics o financers a projectes de desenvolupament de la societat en benefici de persones desafortunades, gestionats amb sentit empresarial en les àrees d'assistència social, salut, educació, formació professional i ocupació.”

Tornen les jornades de formació sobre RSO. "Escenari 2020: Hem canviat!"

Jornada Escenari 2013Les jornades "Escenari 2013" ens han explicat què hem de millorar, ens han explicat cap on hem de mirar però ens queda un compte pendent. On arribarem pel camí de la Responsabilitat Social? Com serà el nostre entorn, la nostra entitat al 2020? 

Amb aquesta visió optimista, on mostrem les eines per arribar a un escenari social en el que les nostres entitats han superat la crisi, tornen les jornades de formació sobre RSO que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Aquesta darrera jornada dinamitzada, com les anteriors, per J. Maria Canyelles, Promotor de Responsabilitat Global i, el nostre director, Enric Madrigal, tindrà lloc a les quatre capitals catalanes. Començant el proper 31 d'octubre a Barcelona.

Competències que desenvolupa el voluntariat corporatiu

FUNDAR i CONMAC, amb el suport d'Iberdrola, han fet un estudi sobre "Competències associades al desenvolupament d'accions de Voluntariat Corporatiu". Els resultats que presentem a continuació són força clars i deixen palès l'impacte positiu que tenen les activitats de voluntariat sobre les competències dels treballadors. Cal remarcar que aquest estudi està realitzat recollint la informació d'empreses que realitzen activitats de voluntariat corporatiu tradicionals. Evidentment si les activitats s'enfoquen, tal com ho fem des d'entre2mons sota la fórmula del Voluntariat Promogut per l'Empresa potenciant els aprenentatges, els resultats haguessin estat, si cap, encara més clars.

Benvinguts!

Si heu fet un passeig per la web d’entre2mons haureu vist que si alguna cosa ens caracteritza és que creiem que és possible construir un món millor.

Creiem que hi ha moltes maneres de construir aquest món millor, nosaltres proposem una, la de caminar cap a una societat on empreses, entitats i administracions treballen plegades...

Subscriure a Portada del Blog